Voorstelling "Adem" door Filiep Bataillie

03-12-202211-12-2022

Graag stellen we de aangrijpende monoloog ‘Adem’ voor.

Filiep Bataillie deelt op het podium zijn persoonlijke ervaringen als hoofdarts van het AZ Herentals én patiënt op de intensieve afdeling van zijn eigen ziekenhuis tijdens de eerste corona golf

Aan de hand van een tijdlijn ontleedt Filiep de algehele initiële verwarring voor deze dan nog onbekende pandemie, hoe snel de totale werking van het ziekenhuis wordt omgeschakeld, de inzet van de zorgverleners. Maar hij ontbloot ook heel eerlijk zijn eigen angsten en ontreddering, zijn lastig herstel en diepe dankbaarheid.

Dit hele verhaal wordt verteld in de vorm van een anderhalf uur durende monoloog, door hemzelf geschreven en in een regie van Tom Pernet.

Hoewel zeer persoonlijk, is zijn boodschap zeer herkenbaar. Bijna iedereen heeft minstens een deel van zijn ervaringen ook van zeer dichtbij meegemaakt. Zijn verhaal zal voor velen van ons dan ook antwoorden aanreiken en alleszins sterk beroeren. Ook mensen die de vertoning reeds een eerste maal gezien hebben zullen nog sterk onder de indruk zijn. Zijn verhaal blijft ook actueel met het groeiend aantal besmettingen.

De eerste reeks voorstellingen was een groot succes en daarom volgt in december een tweede reeks. We kunnen deze enkel warm aanbevelen. De opbrengst van deze reeks voorstellingen ‘Adem’ en de verkoop van het gelijknamige boek is ten voordele van vzw Ispahan, Palliatieve Thuiszorg Kempen.

Locatie:
Teater Per Té
Van Loopplein 25
2235 Hulshout (Westmeerbeek)

Data:
3 / 4 / 8 /10 / 11 december

Kaarten zijn te koop op de website www.adem2020.be.

Aarzel ook niet om te telefoneren of mailen voor verdere info.

Tot op een van de voorstellingen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie