Fonds Dr. Daniël De Coninck

Medimundi steunt Ispahan

Medimundi, de enige Belgische producent van FFP2-beschermingsmaskers steunt Ispahan, de Kempense organisatie die al meer dan 30 jaar palliatieve zorg organiseert, door FFP2-beschermingsmaskers ter beschikking te stellen van hun vrijwilligers.

Ispahan vzw zorgt voor wie niet meer kan genezen en omringt in nauwe samenwerking met huisartsen en alle andere zorgverleners de patiënt en zijn familie. De thuiszorgequipe biedt integrale zorg waarbij zowel lichamelijke als emotionele en psychosociale aspecten centraal staan. Wat begon als pionierswerk is op 30 jaar tijd uitgegroeid tot een organisatie met 15 vaste medewerkers en 50 vrijwilligers. Op jaarbasis begeleidt Ispahan ongeveer 900 patiënten en hun familie verspreid over de 27 gemeenten van het arrondissement Turnhout.

Stijn Vankerckhoven, Sales & Business Development Manager van Medimundi, overhandigde de FFP2-maskers aan Gilbert Raus en Paul De Wit, vrijwilligers bij Ispahan. Gilbert Raus: “Ondanks dat de Coronapandemie lijkt uit te doven, kunnen onze vrijwilligers de mondmaskers bijzonder goed gebruiken. De mensen die wij begeleiden hebben een verzwakt immuunsysteem, en velen van hen vragen ons om toch nog een mondmasker te dragen voor de zekerheid. We zijn dan ook bijzonder blij met de maskers van Medimundi.”

De FFP2-maskers van Medimundi zijn uitermate geschikt voor gebruik in hoog-risico situaties. Door de gebruikte filtermaterialen en bijzondere pasvorm beschermen ze 75 keer beter dan de klassieke chirurgische maskers. Bovendien beschermen ze zowel de drager als de patiënt.

Stijn Vankerckhoven vult aan: “Organisaties als Ispahan en hun fantastische werk liggen ons bijzonder nauw aan het hart, en we steunen hen dan ook maar al te graag. Het is deel van het DNA van Medimundi, en bij uitbreiding onze moedermaatschappij Cartamundi. Zo hebben we eind vorig jaar ook een schenking gedaan van maskers aan Kom op tegen Kanker.”

Wie de Medimundi-maskers zelf wil bestellen, kan terecht op de webshop www.medimundi.be. Ze zijn er vanaf 5 stuks te bestellen, en de verzending is steeds gratis.

Klik hier om de post op Facebook te bekijken

Vzw Ispahan kreeg deze steun van het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, dat snel middelen ter beschikking stelt van eerstelijnsorganisaties om de uitzonderlijke noden mee op te vangen, in de strijd tegen het coronavirus.

Website Fonds Dr. Daniël De Conick
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie