Intimiteit en seksualiteit

Intimiteit en seksualiteit is een onderdeel van gezondheid, net zoals eten, bewegen en slapen. Een gezonde benadering en beleving van seksualiteit draagt bij aan het welzijn van de mens. Ziekte, medicijnen, operaties en psychische klachten kunnen een grote impact hebben op de seksuele beleving en functioneren.

Praten over seksualiteit en correcte informatie kunnen frustraties en verdere problemen voorkomen. In onze organisatie vinden we het daarom belangrijk om aandacht voor seksualiteit en intimiteit in de begeleiding op te nemen, en verwijzen we door indien nodig.

Er is alvast meer informatie te vinden in de brochure Kanker en Intimiteit, vormgegeven door de Stichting tegen Kanker. Daarin wordt vermeld dat seksualiteit nog altijd een beetje een taboe-onderwerp is, en onderstrepen ze het belang om dit thema bespreekbaar te maken. In de brochure zijn heel wat antwoorden terug te vinden, bijvoorbeeld over de mogelijke gevolgen van kanker en de medische behandeling op seksualiteit en intimiteit.

Desondanks is elke situatie uniek en moedigen we patiënten en hun omgeving aan om hun vragen te stellen aan de betrokken arts of verpleegkundige.

Op https://www.oncohulp.be kan je op zoek gaan naar een seksuoloog of psychotherapeut met ervaring in de oncologie

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie